Трибулус терестрис прием

За какво се използва Трибулус - Трибестан при спортисти


Трибулус терестрис е широко използван от атлети от множество спортове, заради способността му да покачва нивото на тестостерон и да подобри метаболизма. Благодарение на това покачването на мускулна маса е по-лесно, имате повече сила и издръжливост. Ставате по-устойчиви на Физическо и психическо натоварване, и съответно възстановяването е по-бързо. Tribulus terrestris намалява количеството на мазнини в тялото и нивото на холестерол се нормализира. 

Прием и дозировка
Помага за пречистването на черния дроб. Предпазва от Уролитиаза  (бъбречно-каменна болест), което е едно от най-често срещаните заболявания в световен мащаб. Бабини зъби билка има стимулиращо въздействие върху имунната система, половата и репродуктивната системи, което води до покачване на мускулна маса, сила, устойчивост и издържливост.

Прием и дозировка


В зависимост от личното тегло, пол, цели. Нормалния прием на екстракт от билката бабини зъби е 1000-1500 мг. дневно. Разделени на два приема. Повечето търговски марки, предлагат трибулус в разфасовки от 1000мг - Tribulus Terrestris 1000 мг.

Климактериум и посткастрациум при жени

Прием при спортисти

Прием на трибулус при спортисти е най широко разпространен, особено след стероиден цикъл, за възстановяване на собственото производство на тестостерон. Прием на трибулус терестрис трябва да започне две седмици преди да приключи цикъла със стероиди. Обикновената дозировка е 1500-2000 мг. дневно. Приемани на два пъти през деня, преди тренировка и вечер преди лягане. Продължителността е 90дни.

При мъже с ниско либидо, импотентност


Трибулус терестрис прием - При мъже с ниско либидо, импотентност и безплодие се препоръчва дневен прием на трибулус по 1000-1500 мг дневно разделени на два приема в зависимост от милиграмите таблетките. Продължителността на прием на трибулус е 90 дни. 

Курсът на прием на бабини зъби екстракт може да се повтори за да се получи добър ефект.


При жени със стерилитет и проблеми с ендокринната система


Tribulus Terrestris прием - При жени със стерилитет и проблеми с ендокринната система, се препоръчва прием и дозировка на трибулус по 1000-1500 милиграма дневно приети на два пъти в зависимост от милиграмите на таблетките. Прилагат се от първия до дванайстия ден от менструалния цикъл. Курса може да се прилага през различни периоди до желаното забременяване.

Климактериум и посткастрациум при жени. По 500-750 милиграма дневно, приети на два пъти, продължителността на прием е 60-90 дни. След подобряване на състоянието постепенно се преминава към поддържаща доза - по 2 таблетки дневно в продължение на 1-2 години.


Има варианти по 600-750 мг, 1500мг и 2000мг в таблетка. Предлага се и българския вариант Трибестан, който сме използвали десетилетия преди да се появят вносните. Той е от 250мг. таблетки и е доста ефективен, за жалост концентрацията и цената в случая е определяща и той стана все по-малко използван. Години наред се изнасяше екстракт от бабини зъби от България, с много високо качество, за да се внесе после от чужбина, под различни търговски наименования и марки.

Билка бабини зъби може да намерите в аптека или магазин за хранителни добавки под формата на таблетки, капсули, течна форма или изсушени билка бабини зъби. Има и различни търговски наименования под които може да намерите екстракта от билка бабини зъби.

Коментари

Популярни публикации