Хранителни добваки Трибулус Терестрис - Най-добрия Tribulus Terrestris

Какво е действието на хранителни добавки Трибулус Терестрис

Хиповизната жлеза отделя Лутеинизиращ хормон (LH), а Хипоталамуса отделя Гонадотропен освобождаващ хормон (GnRH). Това са двата най-важни хормона, които стимулират собственото производство на тестостерон в човешкия организъм. Когато нивото на тестостерон е ниско, тези два хормона се активират и възстановяват собствения тестостерон. Това е регулаторна система в човешкия организъм, на която действието на Трибулус е от голяма полза.

Кое определя качеството и ефективността на хранителни добавки с Трибулус Терестрис.




Качеството на хранителни добавки с Трибулус Терестрис
 се определя от процентното съдържание на фуростанолови сапонини. Само някои от активните сапонини в трибулус, са от значение за стимулирането на лутеинизиращ хормон (протодиосцин).

Най-важните активни вещества в Tribulus terrestris са сапонините. Тези съединения стимулират лутеинизиращия хормон, който е отговорен за производството на тестостерон. В резултат на това добавката с това растение повишава сексуалната активност (пролибидната функция). Повишаването на тестостерона също води до увеличаване на мускулната маса и сила и подобряване на физическото състояние. Tribulus също има кардиопротективен ефект и стимулира кръвното налягане. Също така често се включва в групата на растенията с адаптогенни свойства - има антистресови и антидепресантни свойства.

Най-важните активни съставки, присъстващи в Tribulus


Хранителни добавки с трибулус терестрис

Най-важните активни съставки, присъстващи в Tribulus terrestris
са стероидни сапонини, които включват: трибулозин, трибулозид, терестерозид, F-гитонин, диосцин, терестрозин AE, FK, както и диосгенин, диосгин, гитогенин, херман, хермин, хекогенин и протодиосцин. Освен това билката бабини зъби съдържафлавоноиди (астрагалин, кемпферол, рутин, кверцетин) и фитостероли (кампестерол, даукостерол, стигмастерол, ꞵ-ситостерол). Можете също така да намерите фенолни киселини (хлорогенова киселина), аминокиселини (глутаминова и аспарагинова киселини), лигнамиди, алкалоиди, витамин С, захари, мазнини, фибри, желязо, оксалати, калий, протеини и калций.

Избор на хранителни добавки Трибулус Терестрис


Много от нашите клиенти са объркани при избора на хранителни добавки с трибулус. Tribulus добавка - екстракт от бабини зъби билка, се предлага от толкова много марки. Всички предлагащи Tribulus твърдят, че техните хранителни добавки са най-добри. Над 6000 компании по света, към днешна дата продават хранителни добавки трибулус, но броят на компаниите, които наистина знаят как се правят качествени и ефективни хранителни добавки Трибулус Терестрис, се броят на пръстите на едната ръка. 


През последните години потребителят е бил затрупан и объркан от предлагането на различни марки хранителни добавки трибулус террестрис със съдържание на сапонини между 50% и 90%. Потребителят автоматично е привлечен от тези високи проценти, но в повечето случаи те са подвеждащи. Истината е, че има различни активни съставки в Tribulus Terrestris, наречени сапонини. Сапонините съдържат само една шепа от активните съставки. Най-важните Сапонини са протодиосцин и protogracillin заедно с други основни активни съставки, но протодиосцин е основната активна съставка в трибулус. Много компании умишлено не правят разлика между сапонини и протодиосцин. За да може компаниите да продават повече от своите хранителни добавки с трибулус, те изписват на етикетите 80% до 90% от протодиосцин, но това, не е вярно, то се отнася до процента на сапонини. Нивото на протодиосцин в хранителните добавки не може да е над 45%, но сапонините могат.


Вие сте забелязали, че много от хранителните добавки Tribulus влезли на световния пазар от 2011 г. насам рекламират тези неверни твърдения! Или друга практика е да не се изписват въобще съдържанието на протодиосцин в хранителните добавки с трибулус а просто общо на сапонините. Опитайте се да намерите етикети на най-продаваните хранителни добавки с трибулус, на които да е изписано съдържанието на протодиосцин, определено ще ви е много трудно те не са много.
Хранителни добавки с трибулус терестрис


Хранителни добавки с Български Трибулус Терестрис


Съвременните изследвания се разширяват и създават патентовани технологии и методики за извличане на ценните компоненти от дивата билка Бабини зъби. Науката показва, че доминиращите furostanolic сапонини, в които активната съставка е протодиосцин са отговорни за тестостерон стимулиращите ефекти. 

Тези стероидни сапонини стимулират освобождаването на лутеинизиращ хормон (LH) от хипофизната жлеза. LH след това преминава през кръвния поток на тестисите, където той стимулира производството на тестостерон. Хранителните добваки с най-високо съдържание на активните фуростанолови сапонини (Protodioscin) са с екстракт от българския трибулус. Това е причината трибестан от България да е сред най-предпочитаните и качествени хранителни добавки с Tribulus. 

Коментари

Популярни публикации