FHL Трибулус Терестрис| Хранителни добавки Tribulus Terrestris

Ползите от прием на трибулус терестрис, за какво се използва билката бабини зъби

Споделяне

Магазин за хранителни добавки в София-къде има хранителна добавка трибулус,трибестан или бабини зъби
>

Борд Меню

неделя, 1 ноември 2015 г.

Widgets

Трибулус терестрис-билка бабини зъби

Tribulus Terrestris е многогодишно растение ,пълзяща билка, която е широко разпространена в Средиземноморието, и в страни със субтропичен и пустинен климат по целия свят. Тя е била използвана от древни времена в традиционната народна медицина като афродизиак и за лечение на инфекции на пикочните пътища, възпаления и други заболявания .Проучванията са установили, че Tрибулус Терестрис е полезен, и действа като афродизиак.Наблюдава се подобряване на сексуалното поведение и желание.Въпреки това, много противоречия обгражда възможни механизми на действие и терапевтични приложения на Tрибулус терестрис екстракти. Освен това, малко е известно за ефекти и механизъм на действие на бабини зъби на ерекцията на пениса.Затова тук ще предоставим публикувано изследване в което се наблюдава и изследва ефектът на Т.Терестрис екстракт и на механизма на действие на екстракта на релаксация на кавернозните тела (CC).Също се оценяват и наблюдават erectogenic ефектите на орален прием на препарат с екстракта.

Наскоро разработени Инхибитори ,фосфодиестераза тип 5 (PDE-5) са широко използвани като  терапия за лечение на еректилна дисфункция (ЕД). Въпреки големите клинични проучвания които показват ефикасността и поносимостта на тези лекарства при пациенти с еректилна дисфункция с широк спектър на действие,от 30% до 35% от пациентите не се повлияват.Използването на PDE-5 инхибитори може да доведе до странични ефекти, включително зрителни смущения, главоболие, зачервяване на лицето, ринит, и лошо храносмилане. Други лечения за еректилна дисфункция ,включват инжектиране на пениса терапия или пенис импланти. Въпреки това, тези методи са инвазивни и необратими и не са широко използвани.По този начин, съществува постоянна нужда от разработване на нови неинвазивни и ефективни терапии за лечение на пациенти с еректилна дисфункция.
Въпреки забележителните постижения на съвременната медицина, много хора все още са благоразположени към билкови лекарства поради агресивните методи за лечение, токсичност и толерантност на организма към препарати, свързани с модерни терапии. Широкото използване на билкови екстракти, обаче, изисква научна проверка на техните ефекти, чрез използване на съвременни медицински анализи.

История и информация за Трибулус терестрис-бабини зъби  

 

Tribulus Terrestris е цъфтящо растение в семейството Zygophyllaceae.Той расте в топли с умерен и тропически климат региони на Стария свят, в Южна Европа, Южна Азия, Африка и Австралия.За повечето от нас Трибулус терестрис, наричан също "бабини зъби",води началото си от България и години наред беше изнасян в цял свят ,като Българското чудо ,за подобряване на сексуалната функция при хората. В България, тя се използва широко в народната медицина и за лечение на завишени нива на кръвното налягане и холестерола. Тя е задължителен елемент в арсенала от суплементи при спортисти от почти всички спортове за сила ,силова издръжливост и естествено мускулна маса. В Европа бабини зъби е била използвана в народната медицина, за широкообхватни състояния като главоболие, нарушения на нервната система, и сексуална дисфункция. Билката също е  използвана като средство за защита на черния дроб, бъбреците, пикочния и сърдечно-съдовата система в Китай и Индия.

Има хранителни добавки с л карнитин и бабини зъби в течен вариант. Знаете че л карнитина също помага при редица проблеми свързани с либидото и сексуалната функция. Така че едновременно приемане на трибулус и l carnitine е добро решение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар